Op een mooie zomeravond in 2021 luisterde zanger Marcel Mulders naar enkele liedjes van een van Nederlands grootste artiesten: Rob de Nijs. Hij werd gegrepen door de prachtige melodieën en de puurheid van de teksten.

PUUR DE NIJS speelt zijn allermooiste liedjes in zowel het theater als op festivals. Het publiek geniet van klassiekers als ‘Mallebabbe’, ‘Zondag’ en ‘Het werd zomer’. Maar ook recentere liedjes ontbreken niet zoals ‘Niet voor het laatst’, en ‘Wat als later nu is’. Indrukwekkende videobeelden versterken de sfeer van de nummers van Rob de Nijs en neemt iedereen mee op een nostalgische reis vol herinneringen. Want daar zit de kracht van PUUR DE NIJS: het publiek verblijden met verhalen over hoop, troost en op een positieve blik op de toekomst. Precies zoals het leven is.

In 2023 begon PUUR DE NIJS aan haar eerste tour langs de theaters in Nederland. En wat zijn de reacties positief:

‘Het was een fijne muzikale avond waarbij Rob’s nummers met zorg werden gebracht. Een eer aan een topartiest waarvan we toch nog een keer zijn liedjes live kunnen beleven. Dichterbij kan het niet komen!’

‘Het was een topavond. We hebben van het begin tot het einde genoten!’

Meer recensies leest u hier:

www.theater.nl/recensies/voorstellingen/puur-de-nijs-marcel-mulders/#rating

 

PUUR DE NIJS slaagt erin om in het theater de intimiteit van sommige liedjes te combineren met de bekende meezingers.

De band bestaat uit professionele muzikanten die elkaar feilloos aanvoelen. Ze hebben ruime podium en studio-ervaring. Wie is PUUR DE NIJS:

Marcel Mulders – vocals/gitaar

Erik Verhoef - gitaar

Bob Willemstein - basgitaar

Wikke van Wershoven - piano

Stephan van Erp – drums/percussie

 

Geen look-a-like/sound-a-like show, maar pure muziek, zoals Rob deze bedoeld heeft.

PUUR DE NIJS vertolkt die op eerbiedwaardige wijze. 

 

"Het optreden in de uitverkochte zaal van De Kring Roosendaal vond ik erg spannend.  Je moet het maar kunnen en durven, een ode brengen aan een van Nederlands grootse artiesten, Rob de Nijs. Dat kan alleen als het heel erg goed is… dus als directeur-bestuurder was ik toch wat gespannen. We hadden de eer de eerste try-out van deze voorstelling te hebben. En wat was het goed! Top muzikanten, die onder leiding van Marcel een echt eerbetoon aan Rob geven. Het schuurt nergens en is heel integer gemaakt. Geen look-a-like show, maar pure muziek, zoals Rob deze bedoeld heeft. En Marcel vertolkt die op eerbiedwaardige wijze. Puur de Nijs! Roosendaal heeft ervan genoten! Zo ook onze gasten uit België ". 
Jan-Hein Sloesen

Directeur-bestuurder @ theaterProducent